Hurra för informant och litteratur

Jag har fått kontakt med (genom min son Louis. Merci!), en kinesisk man i Lund som gärna vill träffa mig för att prata om kinesisk kultur och affärskultur i alla dess uttryck. Han har bott många år i Sverige men så som jag tolkar det, fortfarande väldigt ”kinesisk”. Jag blir i alla fall väldigt glad för denna möjlighet, det känns viktigt att möta och se på verkligheten därute och inte endast dra slutsatser utifrån litteraturen.

Min plan är självfallet att vara ordentligt förberedd genom att vara väl påläst om bland annat konfucianismen och kinesisk stridskonst, som jag ser fram emot att prata med min informant om.

Jag läser för närvarande både mer ytliga handböcker om affärslivet (typ Business-litteratur) men även djupgående och analyserande text av exempelvis Bourdieu, Mauss, Smart med flera.

Jag fick tag på ”Samtalen med Konfucius” (översättning Alf Henriksson) på ett antikvariat i Lund, som jag har börjat bläddra i. Jag tänker att det borde finnas mycket att utläsa direkt utifrån Kon-Fu-Tse eftersom den konfucianska filosofin verkar fortsatt prägla hur man gör affärer med varandra i Kina.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s